POLITIKA VARSTVA ZASEBNOSTI IN PIŠKOTKOV

Ker cenim tako vas kot vašo zasebnosti, na tej spletni strani in pri svojem poslovanju stremim k najvišji stopnji varstva vaših osebnih podatkov. Zagotavljam vam, da bom vaše osebne podatke obdelovala skladno s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) in drugo zakonodajo s področja varstva osebni podatkov.

Namen te Politike varstva zasebnosti in podatkov (Politika) je, da vas seznanim s tem, za katere namene bodo vaši osebni podatki pridobljeni in kako se bodo uporabljali ter kakšne so vaše pravice v zvezi s podatki, ki jih hranim o vas, in kako jih uveljavljati. Za vse teme in vsebine, ki bodo obravnavane v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov, velja stroga zaupnost.

Kdo obdeluje vaše osebne podatke?

Glede osebnih podatkov, ki jih posredujete preko te spletne strani ali meni osebno preko različnih komunikacijskih kanalov, v vlogi upravljavca nastopam jaz, torej Lea Omersa s.p. poslovno svetovanje, elektronski naslov: ringana.leasport@gmail.com telefonska številka: 041 735 944.

Če se odločite za nakup RINGANA izdelkov preko RINGANA spletne strani, pa v vlogi upravljavca vaših podatkov nastopa RINGANA GmbH. Informacije o tem, kako RINGANA varuje vaše osebne podatke, so vam dostopne v njihovi Politiki zasebnosti.

Katere osebne podatke lahko obdelujem?

Osebni podatek je katerakoli informacija, ki vas identificira kot določenega ali določljivega posameznika. Skladno z nameni, opredeljenimi v nadaljevanju te Politike, se zna zgoditi, da od vas zbiram in obdelujem naslednje osebne podatke:

  • vaše kontaktne podatke in podatke o naši komunikaciji (ime in priimek, delovno mesto in podjetje, elektronski naslov, telefonska številka, datum, ura in vsebina poštne ali elektronske komunikacije);
  • podatke o obisku te spletne strani, ki se zbirajo s pomočjo piškotkov (več o tem, si lahko preberete spodaj v poglavju o Piškotkih);
  • druge podatke, ki mi jih prostovoljno zaupate za namen oprave nakupa RINGANA izdelkov.

Zagotavljam vam, da vaše osebne podatke obdelujem samo takrat, kadar mi vi to omogočite oz. v to privolite, ali kadar za zbiranje vaših osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga ali imam za to zakonite interese.

Za kakšne namene lahko uporabljam vaše osebne podatke?

Vse osebne podatke, ki mi jih morebiti zaupate, bom obravnavala zaupno in uporabila zgolj v namene, za katere ste mi jih posredovali. Če bo nastala potreba po nadaljnji obdelavi vaših podatkov za nadaljnje namene, vas bom o tem obvestila.

Obisk spletne strani: Ob vsakem obisku mojih spletnih strani pride do shranjevanja določenih vaših (osebnih) podatkov s pomočjo piškotkov. Več o politiki nameščanja piškotkov na mojih spletnih straneh si lahko preberete spodaj v poglavju o Piškotkih.

Pošiljanje povpraševanja in ostala komunikacija z mano: Ko mi na moje kontaktne podatke (naslov, elektronski naslov, telefonska številka, družabna omrežja) pošljete povpraševanje glede mojih storitev in/ali RINGANA produktov, vaše osebne podatke obdelujem izključno za namene priprave odgovora na vaše povpraševanje ter za morebitno poslovno sodelovanje.

V ta namen obdelujem zgolj tiste vaše osebne podatke, ki mi jih posredujete samoiniciativno. Vsi podatki, ki so zbrani preko mojih spletnih strani ali so mi kako drugače sporočeni (npr. s pomočjo elektronskih telekomunikacijskih sredstev), zbiram z namenom zagotavljanja storitev ter za namen interne administracije in vodenja poslovanja.

Posredovane kontaktne podatke lahko na podlagi zakonitega interesa obdelujem tudi za osnovno prilagojeno komuniciranje z vami preko elektronske pošte in družabnih omrežij, z namenom predstavitve mojih storitev in/ali RINGANA produktov, ki bi vas lahko zanimali na podlagi vaših preteklih interakcij z mano. Pri tem ne uporabljam nikakršnega (avtomatskega) profiliranja, temveč zgolj izbiram ustrezne nabore prejemnikov za posamezna sporočila. Od tovrstnega komuniciranja se lahko kadarkoli brezplačno odjavite na način, da mi pošljete elektronsko sporočilo. Dodatne informacije o vaših pravicah v zvezi z neposrednim trženjem so opisane v poglavju o Vaših pravicah.

Piškotki

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v vaše naprave in so namenjena shranjevanju internetnih nastavitev. Namen piškotkov je prepoznavanje posameznih naprav, ki ste jih uporabili pri dostopu do spletnega mesta.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med vami kot spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vaše preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika.

Spletne strani uporabljajo različne tipe piškotkov.

  • obvezni piškotki so tisti piškotki, ki so vedno omogočeni in so nujni za osnovno delovanje spletne strani ter za njihovo varnost. Brez teh piškotkov spletne strani ne delujejo pravilno. Za namestitev takih piškotkov, vas zato ne bom posebej vprašala za dovoljenje za uporabo teh piškotkov;
  • funkcionalni piškotki so tisti piškotki, ki izboljšajo uporabniško izkušnjo na spletnih straneh. Dovoljenje za uporabo teh piškotkov se pridobi z uporabo oz. strinjanjem;
  • analitični piškotki omogočajo, da se z uporabo anonimnega sledenja izboljša funkcionalnost spletne strani. Ti piškotki so anonimni in ne omogočajo sledenja specifično identificiranih uporabnikov. Če teh piškotkov ne boste izbrali, se to lahko odraža v slabše oblikovanih priporočilih.

Upravljanje in brisanje piškotkov

Da bi si zagotovili natančnejši nadzor nad lastno zasebnostjo v nekaterih brskalnikih pravila za upravljanje s piškotki lahko nastavite ločeno za vsako posamezno spletno mesto. Tako lahko piškotke z nepoznanih spletnih mest blokirate, omogočite pa delovanje piškotkom s spletnih strani, ki jim zaupate. Pri tem vas moram opozoriti, da stran deluje optimalno le, če so piškotki v vašem brskalniku oz. na mojih spletnih straneh omogočeni. Čeprav boste piškotke onemogočili, to ne bo vplivalo na nujne piškotke, ki se bodo kljub vaši odločitvi skladno z veljavno zakonodajo še naprej nalagali.

Katere piškotke vsebuje spletno mesto leaomersa.si? 

Lea Omersa vam s pomočjo piškotkov zagotavlja boljše ter bolj prijazno in osebno prilagojeno delovanje in prikazovanje spletnega mesta, obenem pa mi piškotki pomagajo pri analizi uporabnikov, beleženju obiska (statistični nameni) ter za bolj učinkovito oglaševanje. Nobeni piškotki, ki jih uporabljam na svojih spletnih mestih, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati. Podatki se uporabljajo samo za namene analize mojega poslovanja.

Z nadaljnjo uporabo te spletne strani se strinjate s to politiko piškotkov. Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite.

Moje spletne strani in aplikacije uporabljajo naslednje piškotke:

Obvezni piškotki, ki so nujni za delovanje spletne strani:

- wp-settings
- wp-settings-time
- wordpress_logged_in
- wordpress_sec_ ali wordpress_test_cookie

Vir Piškotek Opis piškotka Potek
VirWordPress Piškotekwp-settings- Opis piškotkaWordPress nastavi nekaj wp-settings-[UID] piškotkov.
Številka na koncu je uporabnikova identifikacijska številka, ki se nahaja v users tabeli baze podatkov.
Piškotek se uporablja za prilagoditev pogleda skrbniškega vmesnika in izgleda spletne strani.
PotekPo 1. letu
VirWordPress Piškotekwp-settings-time Opis piškotkaWordPress nastavi nekaj wp-settings-[UID] piškotkov.
Številka na koncu je uporabnikova identifikacijska številka, ki se nahaja v users tabeli baze podatkov.
Piškotek se uporablja za prilagoditev pogleda skrbniškega vmesnika in izgleda spletne strani.
PotekPo 1. letu
VirWordPress Piškotekwordpress_logged_in_ Opis piškotka PotekPo končani seji brskanja.
VirWordPress Piškotekwordpress_sec_ Opis piškotka PotekPo končani seji brskanja.
VirGoogle Analytics Piškotek_ga Opis piškotkaUporablja se za sledenje interakcijam uporabnikov s spletno stranjo. Potek2 leti
VirGoogle Analytics Piškotek_gid Opis piškotkaRegistrira edinstven ID, ki se uporablja za ustvarjanje statističnih podatkov o tem, kako obiskovalec uporablja spletno stran. PotekOmejeni določljivi podatki se lahko zbirajo.

Zavezujem se, da lastnih piškotkov ne bom posredovala tretjim osebam.

Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku (z izjemo obveznih piškotkov). Navodila se nahajajo spodaj.  V primeru, da boste onemogočili določene piškotke, vam nekatere spletne strani morda ne bodo delovale pravilno.

Navodila za urejanje in brisanje piškotkov v brskalniku:

Google Chrome

Internet Explorer

Safari

Firefox

Opera


Kdo lahko poleg mene uporablja vaše osebne podatke?

Zavezujem se, da vaših osebnih podatkov ne bom posredovala tretjim nepooblaščenim osebam brez vaše privolitve.

Vaši osebni podatki se v okviru zakonskih pristojnosti lahko razkrivajo naslednjim uporabnikom podatkov:

  • računovodskemu servisu, odvetniškim pisarnam in drugim ponudnikom pravnega in poslovnega svetovanja;
  • ponudnikom storitev informacijske tehnologije v okviru servisiranja in vzdrževanja programske opreme;
  • administratorju in skrbniku spletne strani;
  • ponudnikom storitev računalništva v oblaku in ponudnikom pošiljanja e-poštnih sporočil.

Zavezujem se, da niti jaz niti drugi uporabniki vaših osebnih podatkov ne bodo posredovali ali prenesli v tretjo državo izven Evropske unije in/ali Evropskega gospodarskega prostora ali v mednarodno organizacijo brez ustrezne stopnje zaščite.


Koliko časa lahko hranim vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke bom v vsakem primeru hranila in uporabljala samo toliko časa, kolikor bo potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili posamezni podatki zbrani in nadalje uporabljeni. Po preteku obdobja hrambe bom vaše osebne podatke učinkovito in trajno izbrisala ali anonimizirala, tako da vaša identifikacija ne bo več mogoča.

Tiste podatke, ki obdelujem na podlagi zakona, hranim za obdobje, ki ga predpisuje zakon. Podatke, ki jih obdelujem zaradi izvedbe pogodbenega odnosa z vami, hranim za obdobje, ki je potrebno za izvršitev pogodbe in še ves čas, ko traja zakonski zastaralni rok za zahtevke iz tako sklenjene pogodbe, razen v primeru spora v zvezi s pogodbenim razmerjem. Osebne podatke, ki jih obdelujem na podlagi vaše privolitve ali zakonitega interesa, npr. v primeru pošiljanje novic, hranim trajno do preklica te privolitve z vaše strani oziroma do zahteve po prekinitvi obdelave.

Kako skrbim za varnost vaših podatkov?

Vaše podatke skrbno varujem pred izgubo, zlorabo, nepooblaščenim dostopom ali razkrivanjem, spreminjanjem ali uničenjem. Po prenehanju potrebe po vodenju podatkov, tj. po izpolnitvi namena, za katerega so bili podatki zbrani, se podatki nemudoma nepovratno in trajno izbrišejo.

V primeru, da so na naših spletnih straneh objavljene povezave na druge spletne strani, ne prevzemam nobene odgovornosti za zaščito vaših podatkov na teh spletnih straneh.

Katere pravice imate?

Na podlagi veljavnih pravnih predpisov vam pripadajo različne pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki. Katere pravice vam pripadajo, zavisi od okoliščin konkretne obdelave vaših podatkov, zato ni nujno, da vam v konkretnem primeru pripadajo vse od spodaj navedenih pravic:

  • Pravica do preklica privolitve: Če ste privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov (v enega ali več določenih namenov), imate pravico do preklica privolitve. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se je izvajala do njenega preklica. Vašo privolitev lahko kadarkoli brezplačno prekličete, tako da mi pošljete elektronsko sporočilo;
  • Pravica dostopa do osebnih podatkov: Od mene imate pravico izvedeti, ali se podatki v zvezi z vami obdelujejo ali ne. Če je temu tako, imate pravico, da vam omogočim dostop do vaših osebnih podatkov (tj. vpogled ter njihovo prepisovanje ali kopiranje) ter da vam podam informacije v zvezi z obdelavo vaših osebnih podatkov;
  • Pravica do popravka: Pravico imate, da se netočni osebni podatki o vas popravijo in da se nepopolni osebni podatki dopolnijo;
  • Pravica do izbrisa osebnih podatkov (t.i. pravica do pozabe): V določenih primerih imate pravico, da od mene zahtevate, da določene podatke o vas brez nepotrebnega odlašanja izbrišem;
  • Pravica do omejitve obdelave: V določenih primerih imate pravico, da od mene zahtevate, da se obdelava vaših podatkov omeji;
  • Pravica do prenosljivosti podatkov: Pod določenimi pogoji lahko zahtevate, da vam vaše osebne podatke izročim v splošno uporabljeni in strojno berljivi obliki ter da te podatke neposredno posredujem drugemu upravljavcu;
  • Pravica do ugovora: Če obdelava podatkov temelji na mojih zakonitih interesih, imate v določenih primerih pravico, da kadarkoli ugovarjate obdelavi podatkov. Zlasti lahko ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, tako da mi pošljete elektronsko sporočilo.
  • Pravica do vložitve pritožbe: Če sumite, da pri obdelavi vaših podatkov prihaja do kršitev zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, na naslovu Zaloška 59, 1000 Ljubljana, Slovenija, telefonska številka: 00 386 (0)1 230 97 30, elektronski naslov:
    gp.ip@ip-rs.si.


Spremembe

Pridržujemo si pravico, da predmetno Politiko po potrebi občasno prilagodim dejanskim razmeram in zakonodaji s področja varstva osebnih podatkov. Iz tega razloga vas prosim, da pred vsakim posredovanjem osebnih podatkov preverite aktualno različico, da boste seznanjeni z morebitnimi spremembami in dopolnitvami.

Verzija: 2.0

Posodobljeno: februar, 2020